geboortekaartjes_onwerp_willeke_prinsKikker & Prins is Willeke Prins. Ik ben grafisch ontwerper & illustrator, met een voorliefde voor ontwerpen voor kinderen. Voor de geboorte van ons zoontje Len ontwierp ik een speciaal kaartje. Hier besloot ik ‘meer mee te gaan doen’. Zo werd Kikker & Prins geboren…

Hoe w
erkt het maken van een geboortekaartje bij Kikker & Prins
Meestal begint het met een wens/idee van de toekomstige ouders. Soms is dat op basis van een bestaand kaartje van Kikker & Prins, soms op basis van een eigen idee of een combinatie hiervan. Het komt ook wel voor dat iemand zegt: ‘maak maar iets, verras ons’.

Op basis hiervan geef ik aan wat de verwachte kosten voor het geboortekaartje zijn. Je leest hierover meer op de pagina: Prijzen

Als we de kosten hebben kortgesloten gaan we van start! De toekomstige ouders sturen mij de tekst en eventuele overige wensen en ik maak op basis van hun en mijn ideeën een ontwerp van het kaartje. Hierbij gebruik ik meestal al de naam van het kindje, maar een werknaam is vaak ook helemaal prima. Wat je zelf prettig vindt. Ook gebruik ik in deze fase de uitgerekende datum. Dit wordt dan uiteraard aangepast als het kindje is geboren. 

Ik stuur vervolgens een pdf van het ontwerp. Meestal binnen een week. Er is dan nog de gelegenheid om wat aanpassingen door te geven. Daarna maak ik het kaartje af  – op de naam, data et cetera na – en klaar voor de drukker. En we maken eventuele afspraken over het drukwerk. 

Als ik het drukwerk regel zorg ik ervoor dat het kaartje tegen een goede prijs en bij een goede drukker gedrukt wordt. Ik zorg voor een geschikte papiersoort en enveloppen. Ik heb contact met de drukker(s) over de kosten, regel de eventuele proefdruk en zorg natuurlijk uiteindelijk dat het kaartje gedrukt wordt zodra de kleine is geboren. Afhankelijk van het soort kaartje en de druktechniek kunnen we eerst een proefdruk laten maken (dit is bij de prijs inbegrepen). Bij de meeste kaartjes is dit wel mogelijk.

Wanneer de kleine is geboren sturen ouders me meestal zo snel mogelijk de naam, datum en overige gegevens en worden de kaartjes meestal 2 a 3 werkdagen na doorgeven van de geboorte verzonden.
Spoedlevering (1 of 2 werkdagen) is ook mogelijk & levering naar België is ook geen enkel probleem.

Enveloppen kunnen van te voren worden opgestuurd, zodat die alvast geadresseerd kunnen worden.

De factuur stuur ik nadat het ontwerp en de proefdruk zijn goedgekeurd.

Meer weten? Interesse in een kaartje? Neem gerust contact met me op: info@kikkerenprins.nl.
Ik ontwerp graag ook iets bijzonders voor jullie blije moment!

Groetjes,
Willeke