Babynamen 2022 top 20

Regelmatig krijg ik de vraag of ik nog leuke tips voor babynamen heb. Daarom leek het me leuk om dit jaar te beginnen met een traditie: de babynamen 2022 top 20. Een lijstje met babynamen voor het komende jaar, bestaande uit de 20 babynamen die bij mij op dit moment favoriet zijn.

Tijdens mijn werk kom ik ontzettend veel mooie babynamen tegen. Heel vaak wordt ik erg enthousiast als ouders mij de naamkeuze voor hun kleintje sturen. Sowieso een bijzonder moment natuurlijk als je die naam voor het eerst deelt met iemand.

Niet eenvoudig om zo’n lijstje samen te stellen, er zijn zoveel mooie namen. En het is echt een persoonlijk lijstje. Ik realiseer me dat iedereen hierin z’n eigen smaak heeft en verschillende namen passen bij verschillende gezinnen. Mijn top 20 bevat veel korte namen, dus daar ligt duidelijk mijn voorkeur. Dat realiseerde ik me van te voren niet eens zo. Totdat ik klaar was met het lijstje en er zelf nog eens naar keek.
Ik maakte eigenlijk drie lijstjes: een top 20 unisex babynamen, een top 20 meisjesnamen en een top 20 jongensnamen.

En in kon het niet laten de namen van mijn eigen kinderen toe te voegen :D.

babynamen inspiratie 2022 unisex namen top 20 van Kikker en Prins
babynamen 2022 top 20 unisex namen: Alex, Bo, Bobby, Charlie, Daan, Dani, Edin, Guus, Jamie, Jesse, Kai, Kaya, Kris, Lou, Noa, Puck, Robin, Sam, Vic, Yuri
babynamen inspiratie 2022 meisjesnamen top 20 van Kikker en Prins
babynamen 2022 top 20 meisjesnamen: Anna, Cis, Cleo, Ella, Emily, Evy, Fem, Juul, Lexie, Lina, Liv, Nina, Nore, Philou, Saar, Soof, Suze, Yara, Yuna, Zoë.
babynamen inspiratie 2022 jongensnamen top 20 van Kikker en Prins
babynamen 2022 top 20 jongensnamen: Boaz, Cas, Dax, Gijs, Jake, James, Jur, Kai, Len, Lucas, Mats, Max, Quin, Rex, Ruben, Tygo, Victor, Youp, Zef

Een aantal van deze namen vind je ook terug in onze collectie geboortekaartjes:
geboortekaartje Jesse, geboortekaartje Noa, geboortekaartje Puck, geboortekaartje Sam, geboortekaartje Ella, geboortekaartje Emily, geboortekaartje Nore, geboortekaartje Saar, geboortekaartje Soof, geboortekaartje Yara, geboortekaartje Yuna, geboortekaartje Boaz, geboortekaartje Jake, geboortekaartje James, geboortekaartje Lucas, geboortekaartje Max en geboortekaartje Quin.

Groetjes Willeke