Lettertype voor je geboortekaartje kiezen

Een belangrijk onderdeel tijdens het ontwerpproces van een geboortekaartje is het kiezen van een lettertype voor de naam en de overige tekst. Welk lettertype voor je geboortekaartje wordt gekozen is heel bepalend voor de gehele uitstraling van het kaartje en natuurlijk belangrijk voor jullie als ouders wanneer het gaat om het bekendmaken van de naam van jullie pasgeboren kindje aan familie en vrienden.

Voor alle geboortekaartjes van Kikker & Prins kies ik met veel precisie en zorg bijpassende lettertypes.
Soms is dat een hele zoektocht. Want een lettertype moet niet alleen passen bij sfeer van het kaartje, maar ook bij de naam van het kindje. Een lettertype kan namelijk bij de ene naam heel mooi zijn, maar bij een andere naam totaal niet geschikt zijn. Niet iedere letter of ieder cijfer van een lettertype is even mooi of even goed leesbaar.
Daarnaast vind ik het leuk om niet steeds de standaard lettertypes te gebruiken die je op heel veel geboortekaartjes terugziet en vaak trendgevoelig zijn, maar ga ik graag op zoek naar unieke fontjes, die de kaartjes net wat meer een eigen, originele uitstraling geven. (Soms pas ik zelfs handmatig nog iets in vormgeving van de letters van de naam aan, om een mooi, maar minder praktisch lettertype toch bruikbaar te maken).

Lettertypes van Kikker & Prins

Wil jij graag zelf een lettertype voor het geboortekaartje van jullie kleine uitkiezen? Hieronder vind je een overzicht van mooie en geschikte lettertypes die ik in de ontwerpen van Kikker & Prins gebruik.

Bij ieder lettertype is een preview toegevoegd met namen. Zo kun je alvast van iedere beginletter van het alfabet zien hoe die er in dat lettertype uitziet.

Voorbeelden van de geboortekaartjes waarin deze lettertypes zijn gebruikt vind je in onze collectie.

Wil je liever een ander lettertype gebruiken? Vind je op deze site toch niet helemaal het soort lettertype dat je zoekt? Je kan altijd overleggen wat de mogelijkheden zijn. Ik maak bijvoorbeeld gebruik van Adobe fonts, waardoor alle lettertypes die je op de site van Adobe vindt ook te gebruiken zijn in de ontwerpen van Kikker & Prins.

Oh en nog een tip: kies niet teveel verschillende lettertypes voor één geboortekaartje. Liefst één of twee. Anders krijgt het kaartje al snel een rommelige uitstraling.

Groetjes Willeke

Emily lettertype geboortekaartje keuze Kikker en Prins
Nore lettertype geboortekaartje keuze Kikker en Prins
Julian lettertype geboortekaartje keuze Kikker en Prins
Imke lettertype geboortekaartje keuze Kikker en Prins
Saar lettertype geboortekaartje keuze Kikker en Prins
Lucas lettertype geboortekaartje keuze Kikker en Prins
Yuna lettertype geboortekaartje keuze Kikker en Prins
Puck lettertype geboortekaartje keuze Kikker en Prins
Gijs lettertype geboortekaartje keuze Kikker en Prins

Julie lettertype geboortekaartje keuze Kikker en Prins
Jake lettertype geboortekaartje keuze Kikker en Prins
Linde lettertype geboortekaartje keuze Kikker en Prins
Ella lettertype geboortekaartje keuze Kikker en Prins

PS: binnenkort wordt dit overzicht uitgebreid met nog meer lettertypes.