geboortekaartje op maat schets beertje - van Kikker en PrinsJe kan bij Kikker & Prins een variant op een geboortekaartje uit onze collectie bestellen, maar het is natuurlijk ook heel leuk om voor de geboorte van je kindje een kaartje op maat te laten maken met een nieuw en origineel ontwerp. Dat kan ook! 

Hoe werkt het maken van een geboortekaartje met een nieuw ontwerp bij Kikker & Prins?

Meestal begint het met een wens/idee van de toekomstige ouders. De ene keer is dat naar aanleiding van één van de bestaande geboortekaartjes uit de collectie van Kikker & Prins, de andere keer op basis van een eigen idee of een combinatie hiervan.

Je wensen voor een geboortekaartje met een nieuw ontwerp kan je per mail sturen. Bellen mag ook altijd. Ik geef dan aan wat de mogelijkheden, mijn ideeën en de kosten zijn. Uiteraard vrijblijvend. Onderstaande uitleg kan misschien handig zijn bij het versturen van je aanvraag:

  • Ontwerp: Wat zijn je ideeën/wensen? Heb je speciale wensen voor bijvoorbeeld een illustratie, stijl, kleur etc? Wil je graag een illustratie van een specifiek diertje laten maken? Of van een specifieke plaats? Je kan hierbij voorbeelden meesturen of refereren naar een bestaand kaartje.
  • Aantal: Hoeveel kaarten verwacht je nodig te hebben? (Het is geen probleem wanneer dit aantal later nog wijzigt)
  • Formaat: Wil je graag een enkel (dubbelzijdig gedrukt) staand of liggend kaartje of een gevouwen kaartje (vier zijden gedrukt). En heb je voorkeur voor de grootte van het kaartje?
  • Enveloppen: Wil je graag  enveloppen bestellen bij je geboortekaartje? Zo ja, heb je voorkeur voor de standaard (gebroken) witte enveloppen of wil je liever enveloppen met een kleur?
  • Overige wensen: Heb je verder nog wensen? Wil je bijvoorbeeld ook graag sluitstickertjes om de enveloppen dicht te plakken? Een poster van de voorkant van het kaartje, babyborrelkaartjes, etc?

Als je alvast een indicatie wil van de prijzen bij een nieuw ontwerp vind je daar hier meer info over.
(De bestaande kaartjes uit onze collectie kun je via de infopagina van het desbetreffende kaartje of per mail bestellen).

Ontwerpfase geboortekaartje met een nieuw ontwerp

Ontwerp geboortekaartje - werkwijze Kikker en PrinsAls je hierna besluit het geboortekaartje te bestellen geef je per mail akkoord op de kosten en dan gaan we van start! Je stuurt mij de tekst voor op het kaartje en nog eventuele wensen en ik ga aan de slag met het ontwerp. Hierbij gebruiken we meestal al de naam van het kindje, maar een werknaam is ook helemaal prima. Ook gebruiken we in deze fase de uitgerekende datum en fictieve geboortegegevens. Dit wordt nog aangepast wanneer het kindje is geboren. 

Ik mail vervolgens een pdf van het ontwerp, meestal binnen één a twee weken.

Na ontvangst van het digitale ontwerp krijg je nog de gelegenheid om wat aanpassingen door te geven mocht je dat willen.

Het drukken van de geboortekaartjes

Hierna kan er een proefdruk van het geboortekaartje gemaakt worden. Het regelen van het drukken en de verzending (naar één adres, binnen Nederland) is bij de drukkosten inbegrepen. Ik heb contact met de drukker over de kosten, papiersoort, proefdruk, zorg voor het drukbestand en de verzending. (Je kan dit ook zelf regelen bij een eigen drukker, mocht dat je voorkeur hebben. Je betaalt dan alleen de ontwerpkosten van het kaartje.)

Enveloppen kunnen gelijk met de proefdruk worden opgestuurd – of een ander gewenst moment – zodat die alvast geadresseerd kunnen worden.

Wanneer de kleine is geboren kunnen de laatste gegevens doorgemaild of geappt worden en dan maak ik het ontwerp definitief. Ik stuur daarvan nog één keer een pdf ter akkoord en daarna worden de kaartjes gedrukt en meestal één werkdag na doorgeven van de geboorte verzonden.

Tenslotte stuur ik de eindfactuur.

Levering naar België is ook mogelijk. Hiervoor betaal je eenmalig €12,50 verzendkosten en in de meeste gevallen geldt dezelfde levertijd. Verzending naar andere landen kan ook. Vraag gerust naar de mogelijkheden. 

PS: Het is helaas niet mogelijk een ontwerp op maat / gepersonaliseerde proefdruk te laten maken om daarna pas te beslissen of je een bestelling wil plaatsen. Een ontwerp/proefdruk op maat is onderdeel van je bestelling.

Meer weten?

Stuur een mailtje met je ideeën en wensen naar: info@kikkerenprins.nl.
Ook als je een vraag hebt over bijvoorbeeld de ontwikkeling van een poster of ander product denk ik graag met je mee.
Wil je liever even bellen om te overleggen? Dat kan natuurlijk ook. Ik ben tijdens kantooruren telefonisch bereikbaar via: 06 28 48 64 45.

Ik ontwerp graag ook iets moois voor jullie bijzondere moment!

Groetjes,
Willeke