Hoe werkt het maken van geboortekaartjes bij Kikker & Prins?

Meestal begint het met een wens/idee van de toekomstige ouders. De ene keer is dat naar aanleiding van één van de bestaande geboortekaartjes van Kikker & Prins, de andere keer op basis van een eigen idee of een combi hiervan.

Per aanvraag geef ik aan wat de mogelijkheden en kosten zijn. Uiteraard vrijblijvend. Voor het aanpassen van een bestaand kaartje hanteer ik vaste prijzen. Je leest meer over de kosten op de pagina: Prijzen of op de infopagina van het desbetreffende kaartje (onderaan iedere pagina vind je een overzicht van de kosten). Een aanvraag kan je per mail sturen. Onderstaande uitleg kan hierbij misschien handig zijn.

Nog even op een rijtje:

  • Ontwerp: Wat zijn je ideeën/wensen? Wil je een variatie op een bestaand kaartje? Heb je speciale wensen voor bijvoorbeeld een illustratie?
  • Aantal: Hoeveel kaarten verwacht je nodig te hebben? (Het is geen probleem wanneer dit aantal later nog wijzigt)
  • Formaat: Wil je graag een enkel (dubbelzijdig gedrukt) staand of liggend kaartje of een gevouwen kaartje (vier zijden gedrukt). En heb je voorkeur voor het formaat?
  • Enveloppen: Wil je graag standaard (gebroken) witte enveloppen of heb je voorkeur voor een kleur?
  • Overige wensen: Heb je verder nog wensen? Wil je bijvoorbeeld ook graag sluitstickertjes om de enveloppen dicht te plakken? Een poster van de voorkant van het kaartje, kraamborrelkaartjes, etc?

Ontwerpfase

Ontwerp geboortekaartje - werkwijze Kikker en PrinsAls je besluit het geboortekaartje te bestellen geef je per mail akkoord op de kosten en dan gaan we van start! Je stuurt mij de tekst voor op het kaartje en nog eventuele wensen en ik ga aan de slag met het ontwerp. Hierbij gebruiken we meestal al de naam van het kindje, maar een werknaam is ook helemaal prima. Ook gebruiken we in deze fase de uitgerekende datum en fictieve geboortegegevens. Dit wordt nog aangepast wanneer het kindje is geboren. 

Ik mail vervolgens een pdf van het ontwerp, meestal binnen een week. Bij een meer bewerkelijk ontwerp duurt dit vaak wat langer (twee tot drie weken). Als ik een bestelling ontvang na de geboorte van het kindje probeer ik daar rekening mee te houden en het ontwerp zo snel mogelijk te sturen. Afhankelijk van het moment en de wensen duurt dit meestal 1 a 2 werkdagen – bij een kaartje op basis van een bestaand ontwerp.

Na ontvangst van het digitale bestand krijg je nog de gelegenheid om wat aanpassingen door te geven mocht je dat willen.

Het drukken van de geboortekaartjes

Hierna kan er een proefdruk gemaakt worden. Het regelen van het drukken en de verzending (naar één adres, binnen Nederland) is bij de drukkosten inbegrepen. Ik heb contact met de drukker over de kosten, papiersoort, proefdruk, zorg voor het drukbestand en de verzending. (Je kan dit ook zelf regelen bij een eigen drukker, mocht dat je voorkeur hebben. Je betaalt dan alleen de ontwerpkosten van het kaartje.)

Enveloppen kunnen gelijk met de proefdruk worden opgestuurd – of een ander gewenst moment – zodat die alvast geadresseerd kunnen worden.

Wanneer de kleine is geboren kunnen de laatste gegevens doorgemaild of geappt worden en dan maak ik het ontwerp definitief. Ik stuur daarvan nog één keer een pdf ter akkoord en daarna worden de kaartjes gedrukt en meestal één werkdag na doorgeven van de geboorte verzonden.

Tenslotte stuur ik de eindfactuur.

Levering naar België is ook mogelijk. Hiervoor betaal je eenmalig €12,50 verzendkosten en in de meeste gevallen geldt dezelfde levertijd. Verzending naar andere landen kan ook. Vraag gerust naar de mogelijkheden. 

PS: Het is helaas niet mogelijk een ontwerp op maat / gepersonaliseerde proefdruk te laten maken om daarna pas te beslissen of je een bestelling wil plaatsen. Het ontvangen van een voorbeeldkaartje (van een bestaand kaartje) is kosteloos en vrijblijvend, een ontwerp/proefdruk op maat onderdeel van je bestelling.

Meer weten? Een geboortekaartje van Kikker & Prins bestellen?

Stuur een mailtje met je ideeën en wensen naar: info@kikkerenprins.nl.
Wil je liever even bellen om te overleggen? Dat kan natuurlijk ook. Ik ben tijdens kantooruren bereikbaar op: +31(0)628486445.

Ik ontwerp graag ook iets moois voor jullie bijzondere moment!

Groetjes,
Willeke